Postup opravy karosérie pomocou PDR tech...

PDR technológia

PDR technológia, alebo Paintless Dent Repair, je moderná metóda opravy karosérie vozidla, ktorá sa používa na odstraňovanie malých dentov a poškodení bez potreby lakovania. V tomto článku sa pozrieme na postup opravy karosérie pomocou PDR technológie.

  1. Vyhodnotenie poškodenia. Prvým krokom pri oprave karosérie pomocou PDR technológie je vizuálna kontrola poškodenia, aby sa určilo, či je dané poškodenie vhodné na opravu pomocou tejto metódy. Typicky sú vhodné na opravu pomocou PDR technológie malé a väčšie denty, poškodenia spôsobené konármi alebo vandalizmom, parkovacie škody na dverách tzv. parkovačky na hranách, poškodenia blatníkov, kapoty veľakrát od zatlačenia samotnou rukou a ďalšie menšie poškodenia karosérie.

  2. Príprava nástrojov. Po vyhodnotení poškodenia sa pripravia špeciálne nástroje, ktoré sa používajú pri oprave karosérie pomocou PDR technológie. Tieto nástroje sú vyrobené z rôznych materiálov a majú rôzne tvary a veľkosti, aby sa prispôsobili rôznym typom poškodení karosérie.

  3. Prístup k poškodeniu. Pre prístup k poškodeniu sa často odstraňujú vonkajšie prvky, ako sú napríklad vnútorné dvere alebo kryty kolies. Toto umožní opravárovi prístup k poškodeniu karosérie, aby mohol použiť nástroje na opravu.

  4. Manipulácia s karosériou Použitie špeciálnych nástrojov a techník na manipuláciu s vonkajšou stranou karosérie umožňuje opravu poškodenia bez nutnosti lakovania. Opravári používajú rôzne nástroje, ako sú napríklad pryže, ohnuté trubky, hladké hliníkové tyče, alebo špeciálne ventúzy. Tieto nástroje sa používajú na manipuláciu s vonkajšou stranou karosérie, aby sa postupne opravilo poškodenie.

  5. Kontrola opravy Po dokončení opravy sa kontroluje, či sa poškodenie úplne odstránilo a karoséria zostala v ideálnom stave. Ak sú výsledky pozitívne, postup sa považuje za úspešný.

  6. Dokončenie V poslednom kroku sa nainštalujú všetky vonkajšie prvky, ktoré boli odstránené pre prístup k poškodeniu. Potom sa vozidlo o

Zdielať článok

Podobné články

Čo je PDR technológia a prečo zvážiť jej...

PDR technológia, alebo Paintless Dent Repair, je moderná metóda opravy vozidiel,...